ラーメン屋で使える「モンゴルあんかけ風まぜそば出汁」の作り方・レシピ

【プロが教える】「モンゴルあんかけ風まぜそば”出汁”」の作り方・レシピ
■ベース:まぜそば
■使い方:味噌
material
- サラダ油…20ml
- にんにく…2g
- ねぎ…10g
- 豆腐…80g
- 清湯系スープ…300ml
- 味噌ダレ6…40g
- ごま油…20ml
- 一味唐辛子…4g
- うま味調味料…4g
- 挽き肉…40g
- Water-dissolved potato starch...appropriate amount
[Completed amount]
- 1人前
How to make it
- サラダ油を熱して、にんにく、ねぎを炒める。挽き肉も加える。
- スープと豆腐、味噌ダレを加える。ごま油、一味唐辛子を加えて、最後に水溶き片栗粉を入れて強火で仕上げる。
point!
1968年創業の「蒙古タンメン中本」という店がある。辛うま日本一という看板を掲げた激辛ラーメンの代表格である。1998年創業者の中本さんは健康上の理由から閉店をしたが、この味にほれ込んだ白根さんが2代目として伝承している。実際には清湯系スープの上に、辛うま餡かけがのったラーメンである。
Would you like to develop your own private brand of dashi that can be used in Ramen?
At COOKPIT, we can develop original dashi stock in minimum lots of 200kg.
If you want to simplify your work process, are having trouble finding original flavored oils for your store expansion, or want to add a little more depth to your Ramen, please leave the development of your own flavored oil to COOKPIT.